Odznak všestrannosti – postupujeme na republikové finále

Po dlouhých dvou letech covidové odmlky se opět uskutečnila soutěž, které jsme se pravidelně s našimi všestrannými studenty účastnili, soutěž v Odznaku všestrannosti.

Hned na začátek nutno podotknout, že cesta k úspěchu byla poněkud trnitá. Nejdříve jsme kvůli nemoci několika účastníků i pedagogického dozoru museli zrušit účast na okresním kole v Moravské Třebové. Doufali jsme ale, že nám realizační tým OV umožní zúčastnit se jiného okresního kola, což se nakonec podařilo. Po dalších peripetiích, kterými jsme si prošli, jsme nakonec na třetí pokus zdárně absolvovali soutěž OV v chrudimském okrese. Ale naše vytrvalost se vyplatila a z Hlinska jsme přivezli pohár za první místo v soutěži družstev a 5 individuálních medailí v jednotlivých kategoriích. Bohužel jsme nemohli být oficiálně vyhlášeni jako vítězové, kteří mají jistý postup do krajského kola, protože jsme soutěžili v jiném okrese. Ale díky skvělým výkonům studentů se nám i přesto podařilo postoupit do krajského kola na základě výborného bodového výsledku. Z jednotlivců se podařilo postoupit z prvního místa Samuelu Šafářovi.

Okresního kola se tedy zúčastnilo družstvo v tomto složení:

Adéla Biberlová, Monika Jílková, Barbora Kleinová, Soňa Tišlová

Vojtěch Král, Filip Mlynář, Petr Hradecký, Milan Jirouš

Jednotlivci: Samuel Šafář, Jan Krištof

V jednotlivých věkových kategoriích získali medaile tito studenti:

Zlato: Soňa Tišlová, Milan Jirouš, Samuel Šafář

Stříbro: Vojtěch Král

Bronz: Monika Jílková

V okresním kole se soutěžilo v těchto o disciplínách: trojskok z místa, hod medicinbalem, švihadlo/2 min, kliky/2 min a běh na 1000 m (nebo driblink/2 min).

Krajské kolo se konalo 28. 5. 2022 v Moravské Třebové a tentokrát se soutěžilo v těchto 6 disciplínách: hod kriketovým míčkem, běh na 60 m, skok daleký, shyby/ 2 min, leh – sed/2 min, alternativní disciplína (- výběr z plavání, driblinku nebo běh na 1000 m).

Za velmi příznivého počasí se studentům závodilo velmi dobře a v nejedné disciplíně se jim podařilo překonat své osobní rekordy. Svými perfektními výkony si družstvo zaslouženě vybojovalo 2. místo a zároveň historicky první postup na republikové finále OV v kategorii družstev. Doposud se totiž podařilo do republiky postoupit pouze jednotlivcům. Tato velice dobře organizovaná soutěž, ze které si studenti odváží mnoho zážitků, včetně setkání s některými známými českými sportovci, se bude konat první týden v září v Brně na stadionu VUT.      

Okresního kola se tedy zúčastnilo družstvo v tomto složení:

Adéla Biberlová, Monika Jílková, Jana Luňáčková, Soňa Tišlová

Vojtěch Král, Filip Mlynář, Petr Hradecký, Milan Jirouš

Jednotlivci: Samuel Šafář

V jednotlivých věkových kategoriích získali medaile tito studenti:

Zlato: Milan Jirouš

Stříbro: Samuel Šafář

Bronz: Vojtěch Král

V krajském kole se soutěžilo v těchto 6 disciplínách: hod kriketovým míčkem, běh na 60m, skok daleký, shyby, leh – sed, alternativní disciplína (výběr z plavání, driblinku nebo běh na 1000m).

I přes úskalí, která nám byla kladena do cesty, jsem moc ráda, že jsme účast na letošním klání v Odznaku všestrannosti nevzdali, a vyplatilo se. Všem zúčastněným studentům proto patří velké poděkování za obrovské nasazení a skvělou reprezentaci školy a v září budeme držet pěsti, aby se jim v Brně dařilo ještě lépe než teď.

Na výkony našich studentů se můžete podívat zde:

Výsledky okresního kola OV

Výsledky krajského kola OV

Lenka Králová