Krajské kolo biologické olympiády kategorie A a B

22. března a 5. dubna se konala na Gymnáziu v Chrudimi krajská kola biologické olympiády kategorií A a B. Účastníci na téma „Host do domu, hůl do ruky“ plnili dvě laboratorní úlohy, jednu úlohu teoretickou, řešili test všeobecných biologických vědomostí a poznávali 40 různých organismů a biologických položek.

V kategorii A nás reprezentovali 3 studenti, Alena Broklová a Štěpán Jelínek z oktávy a Vojtěch Jílek ze septimy. V konkurenci 28 řešitelů se nejlépe dařilo Aleně a Vojtěchovi, kteří se umístili na 5. a 7. místě a oba se stali úspěšnými řešiteli.

V kategorii B se podařilo probojovat do krajského kola dokonce čtyřem našim studentům. A dařilo se jim výborně. Lucie Kotvová ze sexty obsadila krásné 3. místo a stala se úspěšným řešitelem. Ostatní studentky, Pavla Šafrová z 2. A, Linda Melišíková z 1. A a Kateřina Kastnerová ze sexty, obsadily v konkurenci 31 účastníků 8., 9. a 13. místo.

Všem účastníkům moc blahopřejeme, děkujeme za úspěšnou reprezentaci školy a přejeme hodně elánu v dalším biologickém bádání!