Regensburg

REGENSBURG: Intenzivní kurz Německého jazyka s kulturním nádechem

Regensburg je město plné historie a kultury, které leží na březích řeky Dunaje v srdci Bavorska. Toto malebné místo, zapsané na seznamu UNESCO, láká návštěvníky svými úchvatnými památkami a poutavou atmosférou.

Během našeho 14denního pobytu na intenzivním metodologickém a jazykovém kurzu německého jazyka rozšířeném o reálie, literaturu, film a hudbu jsme měly jedinečnou příležitost prohloubit své znalosti němčiny a zároveň objevovat bohatou kulturu tohoto regionu. Jazyková škola Horizonte nám poskytla inspirativní a interaktivní vzdělávací prostředí, ve kterém jsme se mohly ponořit do jazyka i kultury.

Kromě intenzivních jazykových lekcí se spolužáky z různých koutů světa, které probíhaly v dopoledních blocích, jsme měly možnost v odpoledním bloku sdílet různé způsoby a metody učení. Navštívily jsme památky jako například gotickou katedrálu sv. Petra, kostel sv. Jakuba, židovskou synagogu, Muzeum bavorských dějin, zámek Thurnů a Taxisů a historické uličky starého města. Díky programu rozšířenému o reálie jsme se seznámily s místními tradicemi, literaturou, filmy a hudbou, což nám poskytlo komplexní vhled do života v Německu.

Po dvoutýdenním pobytu jsme odjížděly s bohatými zkušenostmi a novými přátelstvími. Rády bychom poděkovaly organizaci Erasmus + a našemu koordinátorovi Petru Tišlovi za tuto skvělou možnost mobility, která nám umožnila tuto nezapomenutelnou zkušenost.

Takže pokud hledáte kombinaci vzdělání a kultury, Regensburg je určitě správná volba!

Jarmila Borovská a Zuzana Machková