Konverzační soutěže v němčině

12. února proběhlo ve Svitavách okresní kolo konverzační soutěže v němčině v kategorii středních škol. Ze školního kola si postup vybojovali Kateřina Lidmilová a Josef Krušina.11 soutěžících absolvovalo poslech s porozuměním a komunikaci na dané téma. Pepa potvrdil i letos, že poslech je jeho silnou stránkou a získal jako jediný maximální počet bodů. Ústní část nebyla již tak přesvědčivá a tak se umístil na konečném 4. místě. Katka při své premiéře v této soutěži obsadila 9. místo.

V úterý 6. března se uskutečnilo krajské kolo konverzační soutěže pro nižší stupeň gymnázia. Naši školu reprezentovaly studentky Klára Pallová a Johanna Raaschová, která soutěží v kategorii žáků z dvojjazyčných rodin. (číst dál)

Klára měla v této soutěži svoji premiéru, ale prokázala velmi dobré znalosti. Především poslech s porozuměním se jí vydařil, získala druhý nejvyšší počet bodů ze všech devíti účastníků. Konečné 4. místo bylo o to cennější, že ji dělily pouhé dva body od druhého místa. Velkým příslibem pro postup do republikového finále byla Johana Raaschová. Přijela obhajovat své loňské vítězství, ale právě to bývá mnohdy obtížnější. Podle slov poroty byly výkony především třech nejlepších velmi vyrovnané, přesto je ale naše studentka přesvědčila svým mluveným projevem, že si postup do národního kola zaslouží. Všem studentům, kteří se konverzační soutěže v letošním školním roce zúčastnili bych chtěla poděkovat za reprezentaci, dosažené výsledky a Johance budeme všichni držet palce 26. dubna, kdy bude v Praze na republikovém finále bojovat o co nejlepší umístění se studenty z dvojjazyčných rodin z celé České republiky.

Výsledky krajského kola v kategorii II.B

Výsledky krajského kola v kategorii II.C