Stříbrní běžci

Letos jsme se po delší době zúčastnili soutěže v přespolním běhu, protože se nám zde sešlo pár velmi nadějných běžců s výbornou fyzickou kondicí. Věřili jsme, že chlapci, pravidelně trénující v různých sportech (atletika, fotbal, florbal, volejbal…), by mohli mít velkou šanci uspět. A to se také potvrdilo. (číst dál)

Chlapci absolvovali dvakrát náročnou, kopcovitou trať v poličském Liboháji, mladší žáci běželi 1500 m a straší žáci 2000 m. Obě družstva excelovala. Nejdříve vyhrála oblastní kolo, o týden později i okresní kolo a tím si zajistila postup do krajského kola. Konečné pořadí určuje součet umístění jednotlivých závodníků družstev a o našem postupu rozhodly velice vyrovnané výkony našich borců.

Výsledky oblastního kola

Výsledky okresního kola, fotogalerie z okresního kola

V krajském kole, které se letos konalo 26. září ve Svitavách, již chlapci běželi 2000 m a starší 3000 m. Ale ani prodloužení trati naše závodníky nezaskočilo a podali i tentokrát skvělé výkony. Mladší žáci vybojovali nádhernou stříbrnou medaili a starší skončili na trochu nepopulárním, ale přesto krásném čtvrtém místě. Mezi jednotlivci si v kategorii III. nejlépe vedl Jiří Šícha, který skončil na pěkném 3. místě, a v kategorii IV. Adam Mach, který se umístil těsně pod stupni vítězů, na 4. místě.

Výsledky krajského kola, fotogalerie z krajského kola

Tímto děkujeme všem našim borcům, doufáme, že u sportování vydrží a přejeme jim mnoho dalších úspěchů nejen ve sportu.

Naši školu reprezentovali v přespolním běhu tito studenti:

kategorie III. (6.-7. tř.): Samuel Šafář (2.P), Jakub Jelínek (2.P), Jiří Šícha (1.P), Vojtěch Král (1.P), Jan Krištof (1.P), Tadeáš Glänzner (1.P)

kategorie IV. (8.-9. tř.): Adam Mach (4.P), Ondřej Hegr (4.P), Jan Valouch (4.P), František Jána (4.P), Jan Vraspír (3.P)

Lenka Králová