Zlatá Veronika

Dne 9.4.2024 naše studentka Veronika Klimešová převzala v Senátu ČR z rukou britského velvyslance Matta Fielda a předsedy senátního školského výboru Jiřího Růžičky zlaté ocenění DofE. Veronika na zlaté ceremonii zároveň vystoupila se sólovým tanečním číslem.

Odvahu, odhodlání, schopnost dotáhnout věci do konce, ochotu pomáhat posilovala během plnění všech tří úrovní DofE a ve svém maturitním ročníku tak dosáhla té nejvyšší, zlaté. Její aktivity během 4 let zahrnovaly tanec, hru na hudební, zlepšování se v anglickém jazyce, hlídání dětí z pěstounských rodin, pomoc uprchlíkům z Ukrajiny či dobrovolnictví na letním táboře s Američany.

Během plnění DofE Veronika také absolvovala 3 expedice. Ta poslední se odehrála na Žďársku v prosinci 2023 „na sněhu“ a Veronika při jejím plánování dokázala propojit Dofáky z celé republiky.

Cestu za zlatem výstižně okomentoval ředitel DofE Tomáš Vokáč: „Došli jste do cíle programu, prokázali jste odvahu, odhodlání a smysl pro zodpovědnost. To jsou hodnoty, které pro Vás budou důležité na další cestě životem.

Veronice moc gratulujeme, velice oceňujeme, co dokázala, a věříme, že všechny výše zmíněné hodnoty ji budou v budoucnu oporou.

Barbora Pejcharová