Vyhlášení výsledků a prezentace projektu Přehraj desku!

Před časem vyhlásil GRAMOFOND, nadační fond GZ Media, ve spolupráci s neziskovou organizací Elixír do škol 1. ročník týmové výzvy Přehraj desku. O tom, že jsme uspěli, jsme vás informovali již ve článku MAKERS a výzva: Přehraj desku! Nyní je za námi i účast na slavnostním vyhlášení a prezentace našeho gramofonu na učitelské konferenci Elixír do škol. Přinášíme vám z této slavnostní akce krátkou reportáž…

Dne 13. dubna nám přišel email, ve kterém se k našemu překvapení psalo, že náš gramofon se umístil mezi šesti nejlepšími z celé republiky a že 20. května máme vyslat dva členy našeho týmu na konferenci Elixíru do škol pro učitele, která se bude konat v Hradci Králové a kde proběhne slavností vyhlášení výsledků soutěže. Po uvážlivé domluvě byl za MAKERS tým vybrán Matouš Háp a Jan Motyčka (oba z kvarty).

Poté, co jsme dorazili na Přírodovědnou fakultu univerzity Hradec Králové a podepsali jsme se na prezenční listinu, jsme ihned začali připravovat svoje stanoviště s gramofonem. Moc nechybělo a kvůli opravování posledních chybiček jsme málem nestihli slavnostní vyhlášení výsledků, které začalo o půl dvanácté. V přednáškovém sále, kde bylo přítomno mnoho návštěvníků učitelské konference, jsme dostali nejen ocenění za náš gramofon na gravitační pohon, ale také hodnotné ceny. Po vyhlášení výsledků následoval oběd, na který jsme se všichni velmi těšili, neb nám z postávání a mluvení na pódiu značně vyhládlo. Následně jsme asi dvě hodiny představovali náš gramofon ostatním návštěvníkům konference v rámci tzv. Fóra inspirace.

Obdivovali jsme také gramofony soupeřů, kteří se spolu s námi vešli do nejlepší šestky. Překvapil nás gramofon poháněný dětským vláčkem, nebo přenosný gramofon ve tvaru hokejového puku, který se otáčel na desce. Po skončení Fóra inspirace jsme vyrazili zpět do Poličky, kde jsme si ještě dopřáli zmrzlinu :-).

J. M.

Z naší školy se soutěže zúčastnily dva nezávislé týmy a oba se dostaly mezi šest nejlepších vybraných projektů!

Členky dívčího soutěžního týmu: Kristýna Blandová, Adéla Biberlová. Konzultant: Jiří Blanda.

Členové soutěžního týmu MAKERS: Jan Motyčka, Matěj Grundloch, David Telecký, Ivan Mořkovský, Matouš Háp, Jonáš Grundloch. Konzultant (učitel a koordinátor kroužku MAKERS): Tomáš Feltl.