Code Week 2019 – evropský týden programování

Datum a čas události: 

Středa, 16. říjen 2019 – 8:5011:35

Cílem kampaně CodeWeek, která probíhá po celé Evropě od 5. do 20. října 2019, je představit programování a digitální vzdělávání jako užitečný nástroj pro každého, nejen pro počítačové nadšence nebo děti. Dovednosti získané v rámci „digitálního vzdělávání“ nám pomáhají porozumět moderním technologiím, které nás obklopují, a tak nám umožňují lepší orientaci v rychle se měnícím světě kolem nás.

V rámci CodeWeeku chystáme ve spolupráci s Městskou knihovnou Polička několik aktivit. Gymnázium se zaměří na dopolední program pro školy. Knihovna pak připraví aktivity pro širokou veřejnost v odpoledních hodinách a také v neděli. Podrobnosti o programu pro veřejnost najdete na stránce http://puda.knihovna.policka.org/codeweek-2019/.

Na gymnáziu budete mít možnost navštívit se svými žáky tři různá stanoviště:

  • Hrátky s Ozoboty (budeme řešit různé úkoly s malými robůtky Ozoboty),
  • Užitečné mikrokontroléry (zapojíme si el. obvod a jeho „chování“ si naprogramujeme – k tomu použijeme Arduino),
  • 3D modelování a 3D tisk (seznámíme se se základy 3D modelování s ohledem na 3D tisk, součástí bude exkurze do naší 3D tiskové laboratoře).

Program je určen pro školy. Vzhledem k omezené kapacitě je třeba se předem přihlásit (prosíme, přihlaste se nejpozději v pátek 11. 10.). K přihlášení své třídy použijte email feltlatgympolicka [dot] cz.