HUMOR – SMÁT SE JE ZDRAVÉ!

Většina považuje už spojení slov „ německý humor“ za povedený vtip. Ale i v Německu se rádi smějí. Důkazem je výstava kreslených příběhů, která momentálně probíhá v Pardubickém Goethe-Zentru, a na níž jsou vystaveny práce i našich studentů.

V září jsme se se studenty německého jazyka zapojili do soutěže HUMOR, vyhlášené Goethe-Zentrem Pardubice. Soutěžit se dalo ve třech kategoriích:

  1. Skeče, vtipy, satira
  2. Vlastní memy, kreslené příběhy, komiksy
  3. Humorné nálezy z internetu                     (a jak to dopadlo?)

Koncem října zasedla odborná porota a nastaly žně ;o) Tým 7. P Aneta Kastnerová, Kateřina Kotvová, Stanislav Grubhoffer, Jakub Andrlík a Adam Tichý zvítězili v kategorii číslo I, Lenka Feltlová z 6. P vyhrála II. kategorii, Jakub Adamec ze 7.P obsadil první místo ve III. kategorii, Tereza Glänznerová,  Lucie Kysilková a Barbora Lidmilová ze 3.A se umístily jako druhé ve III. kategorii a Andrea Kohlová, Tomáš Kocanda a Jan Krabička ze  3. A získali krásné třetí místo v I. kategorii.

To, že naši studenti byli tak úspěšní, mě velmi těší, ale cením si účasti všech, kteří se do projektu zapojili. Při tvorbě a prezentacích jednotlivých děl jsme se skvěle bavili. Studenti pracovali s cizím jazykem trochu jiným způsobem a osvojili si touto cestou nejen novou slovní zásobu, ale celá spojení, se kterými se běžně nesetkávají. Uplatnili dokonale i své grafické a filmařské schopnosti. Vzájemně nás to obohatilo a utvrdilo v tom, že smích je kořením života a šířit dobrou náladu je obzvlášť v tomto čase více jak nutné.

     Děkuji všem za účast v soutěži a moc gratuluji těm, kteří se umístili na předních žebříčcích.

                                                                               Herzlichen Glückwunsch! Jarka Borovská